Caprese w środku zimy

Genialnie proste i smaczne danie na przystawkę. Ale można i na śniadanie je jeść jak mój mąż ostatnio.

Minimum wysiłku i maksimum smaku. Ale...

No właśnie ale najważniejsze są składniki: pomidory, które smakują jak pomidory o tej porze roku (koniec stycznia) kosztują prawie 30 zl za kilogram, mozarella też ważna i jak już się raz spróbowało oryginalnej z bawolego mleka to zwykła, gumowa, krowia przestaje smakować. Dobrze, że bazylia była w miarę tania ;-) Latem to danie będzie o połowę tańsze. Do tego sól, pieprz, oliwa i ewentualnie ocet balsamiczny.

Smacznego.

Przepisy z tych kategorii

Sałatka Panzanella

Sałatka Panzanella

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Tiramisu
1

Tiramisu

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Lasagne Puttanesca

Lasagne Puttanesca

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Cenci - toskańskie faworki

Cenci - toskańskie faworki

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Makaron alla Norma
2

Makaron alla Norma

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Spaghetti bolognese (Ragù)
2

Spaghetti bolognese (Ragù)

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Przepisy z tych kategorii

Pesto bazyliowe ze słonecznikiem

Pesto bazyliowe ze słoneczniki…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Szparagi z burratą i migdałami podane z czosnkową oliwą
1

Szparagi z burratą i migdałami…

food² food²
Food Square

Gulasz z selerem naciowym, fasolką i chorizo
1

Gulasz z selerem naciowym, fas…

Beti Beti
kruche babeczki

Sałatka „Kwitnący bez”

Sałatka „Kwitnący bez”

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Zupa ze szparagami Braci Budnik
2

Zupa ze szparagami Braci Budni…

Beti Beti
kruche babeczki

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
1

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki