Caprese w środku zimy

Genialnie proste i smaczne danie na przystawkę. Ale można i na śniadanie je jeść jak mój mąż ostatnio.

Minimum wysiłku i maksimum smaku. Ale...

No właśnie ale najważniejsze są składniki: pomidory, które smakują jak pomidory o tej porze roku (koniec stycznia) kosztują prawie 30 zl za kilogram, mozarella też ważna i jak już się raz spróbowało oryginalnej z bawolego mleka to zwykła, gumowa, krowia przestaje smakować. Dobrze, że bazylia była w miarę tania ;-) Latem to danie będzie o połowę tańsze. Do tego sól, pieprz, oliwa i ewentualnie ocet balsamiczny.

Smacznego.

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z buraków i zielonego groszku
1

Sałatka z buraków i zielonego…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Ciecierzyca z pieczonymi burakami i rukolą
1

Ciecierzyca z pieczonymi burak…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i selerem konserwowym
1

Sałatka warstwowa z tuńczykiem…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Sałatka z buraków, grejpfruta i szpinaku

Sałatka z buraków, grejpfruta…

figmara figmara
figowe smaki

Sałatka z gotowanymi warzywami

Sałatka z gotowanymi warzywami

Patrycja Patrycja
Simply Food

Przepisy z tych kategorii

Pina Colada Smoothie

Pina Colada Smoothie

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Makaron udon z grzybami i kapustą pekińską
1

Makaron udon z grzybami i kapu…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Koktajl bananowy z natką pietruszki
2

Koktajl bananowy z natką pietr…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Owsianka z kawą zbożową

Owsianka z kawą zbożową

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Dynia z fasolką szparagową
1

Dynia z fasolką szparagową

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Grzanki z figami w sosie balsamicznym i burratą

Grzanki z figami w sosie balsa…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty