Cammembert w pistacjach

Dzisiaj polecam szybką przekąskę na ciepło, na którą przepis znalazłam w starym numerze Kuchni. Miłośnicy sera pleśniowego  będą zachwyceni. Pistacje nadają ciekawego charakteru tej przekąsce, która napewno wzbudzi zainteresowanie gości.

Zdjęcie - Cammembert w  pistacjach  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • serek cammembert naturalny
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • pistacje

Serek cammembert przekroić na pół. Każdy plasterek obtoczyć w jajku, w bułce, w mące a na końcu w pokrojonych pistacjach. Smażyć chwilę na rozgrzanym oleju, aż ser będzie się delikatnie rozlewał.

 Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

Ciasto czekoladowe z kremem orzechowym

Ciasto czekoladowe z kremem or…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Jabłkowy sernik na zimno z orzechami

Jabłkowy sernik na zimno z orz…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Zupa kukurydziana ze słodkim chlebem też kukurydzianym

Zupa kukurydziana ze słodkim c…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Fasolka zapiekana z parmezanem. Letnie dzieło sztuki!

Fasolka zapiekana z parmezanem…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Ciasto cytrynowe z pianką i borówkami - bez pieczenia

Ciasto cytrynowe z pianką i bo…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Satay z tempehu z sosem orzechowym

Satay z tempehu z sosem orzech…

food² food²
Food Square