Cammembert w pistacjach

Dzisiaj polecam szybką przekąskę na ciepło, na którą przepis znalazłam w starym numerze Kuchni. Miłośnicy sera pleśniowego  będą zachwyceni. Pistacje nadają ciekawego charakteru tej przekąsce, która napewno wzbudzi zainteresowanie gości.

Zdjęcie - Cammembert w  pistacjach  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • serek cammembert naturalny
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • pistacje

Serek cammembert przekroić na pół. Każdy plasterek obtoczyć w jajku, w bułce, w mące a na końcu w pokrojonych pistacjach. Smażyć chwilę na rozgrzanym oleju, aż ser będzie się delikatnie rozlewał.

 Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

Jak urządzić modną kuchnię

Jak urządzić modną kuchnię

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami

Sima – fiński napój cytrynowy…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Czekoladowe muffiny z nadzieniem serowym

Czekoladowe muffiny z nadzieni…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Dobry chleb na zakwasie

Dobry chleb na zakwasie

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tarta de Santiago – szybkie migdałowo-cytrynowe ciasto pielgrzyma
1

Tarta de Santiago – szybkie mi…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Donuty jogurtowe z cynamonem

Donuty jogurtowe z cynamonem

napiecyku napiecyku
napiecyku