Cammembert w pistacjach

Dzisiaj polecam szybką przekąskę na ciepło, na którą przepis znalazłam w starym numerze Kuchni. Miłośnicy sera pleśniowego  będą zachwyceni. Pistacje nadają ciekawego charakteru tej przekąsce, która napewno wzbudzi zainteresowanie gości.

Zdjęcie - Cammembert w  pistacjach  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • serek cammembert naturalny
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • pistacje

Serek cammembert przekroić na pół. Każdy plasterek obtoczyć w jajku, w bułce, w mące a na końcu w pokrojonych pistacjach. Smażyć chwilę na rozgrzanym oleju, aż ser będzie się delikatnie rozlewał.

 Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

Lemoniada z kiwi

Lemoniada z kiwi

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Pierogi z farszem z dorsza i łososia

Pierogi z farszem z dorsza i ł…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Soczewica, cielęcina i kiełki czerwonej kapusty. Pierogi dla Niej i dla Niego!

Soczewica, cielęcina i kiełki…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Pączki z kremem budyniowym

Pączki z kremem budyniowym

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Proziaki – placki podkarpackie na sodzie
2

Proziaki – placki podkarpackie…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami

Zapiekanka ziemniaczana z mięs…

Dzi Dzi
karmelowy