Była sobie rybka

złotej nie przypominała ,za to panga się nazywała:) Rymy spod Częstochowy brylują w mojej głowie:)

Ryba w warzywach

4 filety rybne(panga, morszczuk,itp.)

2 marchewki

2 pietruszki

1 por

olej

sól

przyprawa do ryb

Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na grubej tarce. Pora pokroić w plastry. Przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Filety rybne lekko podgotować w osolonej wodzie. Dodać do przesmażonych warzyw. Doprawić przyprawą do ryb i wymieszać. Zostawić pod przykryciem, żeby się wszystko przegryzło, nie zapiekać. Ryba jest zbyt delikatna i może się zrobić breja a tego chcemy uniknąć:)

 

Przepisy z tych kategorii

Steki z łososia w puree z mango i  whisky
3

Steki z łososia w puree z mang…

efrank efrank
mniamniam

Sola w sosie  oliwkowym
8

Sola w sosie oliwkowym

figmara figmara
figowe smaki

Łupacz w curry i mleczku kokosowym
3

Łupacz w curry i mleczku kokos…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Łosoś z koperkowym pesto (no dobra, z koperkowym PRAWIE  pesto)
3

Łosoś z koperkowym pesto (no d…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Łosoś  cytrynowy
21

Łosoś cytrynowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pieczony amur z cytrynowym  pieprzem
1

Pieczony amur z cytrynowym pi…

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia