Burgery z łososia

Burgery z łososia

Zdjęcie - Burgery z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Burgery z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdrowa i smaczna alternatywa rybnych burgerów - burgery z łososia. Są proste i szybkie w wykonaniu, zdrowe, lekkie. Bogate w długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe,potas, wapń, fosfor,magnez, żelazo, cynk, jod oraz witaminy: A, E,D i z grupy B. Smakują wszystkim bez wyjątku :)


SKŁADNIKI na 4 porcje:
400 g świeżego filetu z łososia bez skóry
1 czerwona cebula
1 jajko
1 łyżka łagodnej musztardy
sól
pieprz


Filet z łososia oczyść z ewentualnych ości i pokrój w bardzo drobną kosteczkę (jak na tatar).
Cebulę pokrój w kosteczkę.
Do miski włóż posiekanego łososia, cebulę, musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj jajko i dokładnie wymieszaj.
Patelnię dobrze rozgrzej i rękami namoczonymi w wodzie formuj burgery.
Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

Burgery doskonale smakują polane odrobiną soku cytryny, podane na rukoli lub sałacie.
Dzieci chętnie jedzą w bułce jako "fish burgery".


Smacznego :)

1 porcja zawiera średnio:
energia: 151 kcal
białko: 14,5 g
węglowodany: 0,6 g
błonnik: 0,04 g
tłuszcze: 10 g
cholesterol: 92 mg

Zdjęcie - Burgery z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów