Burger French style
Składniki
(przepis na 4 osoby)
4 bułki hamburgerowe (według tego przepisu)
800 g mielonej wołowiny
4 łyżki zimnej wody
2 łyżki oleju
200 g zielonej fasolki szparagowej
1 ser camembert
4 łyżki majonezu
2 garście roszponki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso doprawić solą i pieprzem, dodać wodę i dokładnie wyrabiać przez 5 minut. Uformować hamburgery trochę większe niż średnica bułki i smażyć na oleju z każdej strony przez około 3 minuty. Ugotować fasolkę szparagową na pół miękko, a następnie na grillować na posmarowanej patelni grillowej przez około 2 minuty, aż do pojawienia się charakterystycznych paseczków. Przekroić bułkę i położyć wewnętrzną częścią na grillu na około 30 sekund, tylko do lekkiego zarumienienia. Umyć roszponkę i osuszyć. Wysmarować bułkę majonezem. Ułożyć na bułce roszponkę, mięso, przecięty wzdłuż plaster sera camembert , grillowaną fasolkę szparagową, a następnie przykryć wierzchem bułki i podawać.
Pobierz listę składników: