Bulion warzywny

Zdjęcie - Bulion warzywny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 30minuty

Dobry wywar z warzyw to podstawa każdej zupy, zwłaszcza kremowej. Obowiązkowo, gotuję go rano lub wieczorem poprzedniego dnia, kiedy planuję zupę.  Mój bulion składa się z podstawowych warzyw, wiem, że niektórzy dodają jeszcze liście kapusty, ja jednak nie przepadam. Z kapustą czy bez, warto jednak mieć wywar warzywny w lodówce.

Składniki Instrukcje

Warzywa oczyścić, przekroić, włożyć do garnka. Dodać przyprawy, zalać ok. 1 l wody. Gotować na bardzo małym ogniu ok. 30 min. Wyłączyć gaz i zostawić do wystygnięcia. Kiedy bulion jest już chłodny wyciągnąć warzywa, przecedzić przez sitko. Dodać do zupy lub trzymać w lodówce.

Zdjęcie - Bulion warzywny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Krem z pasternaku, brokułu i ziemniaków
1

Krem z pasternaku, brokułu i z…

figmara figmara
figowe smaki

Grochówka wegetariańska

Grochówka wegetariańska

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kalafiorówka, czyli comfort food

Kalafiorówka, czyli comfort fo…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Zupa kalafiorowa z rukolą
3

Zupa kalafiorowa z rukolą

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Wegetariańska zupa z  soczewicy
10

Wegetariańska zupa z soczewic…

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

Wege-zupa  wiosenna
6

Wege-zupa wiosenna

upl upl
Niebo w gębie