Bulion warzywny

Bulion warzywny
Zdjęcie - Bulion warzywny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 30minuty

Dobry wywar z warzyw to podstawa każdej zupy, zwłaszcza kremowej. Obowiązkowo, gotuję go rano lub wieczorem poprzedniego dnia, kiedy planuję zupę.  Mój bulion składa się z podstawowych warzyw, wiem, że niektórzy dodają jeszcze liście kapusty, ja jednak nie przepadam. Z kapustą czy bez, warto jednak mieć wywar warzywny w lodówce.

Składniki Instrukcje

Warzywa oczyścić, przekroić, włożyć do garnka. Dodać przyprawy, zalać ok. 1 l wody. Gotować na bardzo małym ogniu ok. 30 min. Wyłączyć gaz i zostawić do wystygnięcia. Kiedy bulion jest już chłodny wyciągnąć warzywa, przecedzić przez sitko. Dodać do zupy lub trzymać w lodówce.

Zdjęcie - Bulion warzywny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów