Bulgur z papryką i pieczarkami

przepis:

2 szklanki ugotowanego bulguru

1 czerwona papryka

200 g małych pieczarek

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 szalotka

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

olej

Pieczarki opłukać, przekroić na pół.

Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić ją w paseczki.

Szalotkę pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebuę i zmiażdżony czosnek, a następnie dodać pieczarki i je usmażyć.

Usmażone pieczarki zdjąć z patelni, a na pozostałym oleju udusić paprykę. Aby się nie przypaliła paprykę podczas duszenia podlewać niewielką ilością wody.

Pieczarki, paprykę i bulgur wymieszać, dodać sól, pieprz do smaku i chwilę razem przesmażać.

Na koniec dodać natkę pietruszki.

Zdjęcie - Bulgur z papryką i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy