Bułeczki nadziewane pieczarkami + film

Chrupiące i bardzo smaczne bułeczki nadziewane pieczarkami to znakomita przekąska w sam raz na śniadanie i kolację, może również stanowić sycące danie obiadowe. Bułeczki najlepiej smakują  podane
na gorąco z czerwonym barszczem lub bulionem .

Zdjęcie - Bułeczki nadziewane pieczarkami + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • składniki na 4 porcje

8 małych bułek kajzerek

40 dag pieczarek

3 jajka

1 duża cebula

1 szklanka bułki tartej

natka pietruszki

olej do smażenia

czarny pieprz

sól

  • przepis

Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę, cebulę i opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulkę i
delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszamy, następnie dodajemy
posiekane pieczarki.
Wszystko smażymy do momentu aż woda z pieczarek wyparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem do smaku.
W bułeczkach wydrążamy małą dziurkę i przez nią wyciągamy zawartość bułki, która będzie nam potrzebna do farszu.
Do przestudzonych pieczarek dodajemy miąższ z bułek 1 jajko i posiekaną natkę
pietruszki, wszystkie składniki razem łączymy. Przygotowanym farszem napełniamy
każdą z bułek przez wydrążoną wcześniej dziurkę. Na głęboki talerz wbijamy pozostałe 2 jajka i roztrzepujemy je widelcem, następnie bułki
moczymy w jajkach, panierujemy w bułce tartej i rumienimy na
głębokim tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu bułeczki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, podajemy na gorąco.

Zdjęcie - Bułeczki nadziewane pieczarkami + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Kurki w sosie mascarpone

Kurki w sosie mascarpone

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Francuskie paszteciki z kurkami
4

Francuskie paszteciki z kurkam…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Bułeczki nadziewane pieczarkami + film

Bułeczki nadziewane pieczarkam…

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Buddha bowl z boczniakami, prażoną ciecierzycą i sosem z tahini

Buddha bowl z boczniakami, pra…

food² food²
Food Square

Boczniaki z ciecierzycą i porami

Boczniaki z ciecierzycą i pora…

figmara figmara
figowe smaki

Tarta grzybowa z kurczakiem, suszonymi pomidorami i serem Gruyère

Tarta grzybowa z kurczakiem, s…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Przepisy z tych kategorii

Wegańskie ciasto z marakują
1

Wegańskie ciasto z marakują

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Schab w sosie z dodatkiem suszonych pomidorów i mleczka kokosowego
1

Schab w sosie z dodatkiem susz…

Kasia Kasia
Kuchnia na 5

Złota kapusta według Agnieszki Maciąg

Złota kapusta według Agnieszki…

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Ciasto zebra marchewkowo – czekoladowe
1

Ciasto zebra marchewkowo – cze…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tatar z tuńczyka.  Orientalny domowy piknik

Tatar z tuńczyka. Orientalny…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Ciasto ucierane z owocami
2

Ciasto ucierane z owocami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty