Bułeczki nadziewane pieczarkami + film

Chrupiące i bardzo smaczne bułeczki nadziewane pieczarkami to znakomita przekąska w sam raz na śniadanie i kolację, może również stanowić sycące danie obiadowe. Bułeczki najlepiej smakują  podane
na gorąco z czerwonym barszczem lub bulionem .

Zdjęcie - Bułeczki nadziewane pieczarkami + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • składniki na 4 porcje

8 małych bułek kajzerek

40 dag pieczarek

3 jajka

1 duża cebula

1 szklanka bułki tartej

natka pietruszki

olej do smażenia

czarny pieprz

sól

  • przepis

Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę, cebulę i opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulkę i
delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszamy, następnie dodajemy
posiekane pieczarki.
Wszystko smażymy do momentu aż woda z pieczarek wyparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem do smaku.
W bułeczkach wydrążamy małą dziurkę i przez nią wyciągamy zawartość bułki, która będzie nam potrzebna do farszu.
Do przestudzonych pieczarek dodajemy miąższ z bułek 1 jajko i posiekaną natkę
pietruszki, wszystkie składniki razem łączymy. Przygotowanym farszem napełniamy
każdą z bułek przez wydrążoną wcześniej dziurkę. Na głęboki talerz wbijamy pozostałe 2 jajka i roztrzepujemy je widelcem, następnie bułki
moczymy w jajkach, panierujemy w bułce tartej i rumienimy na
głębokim tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu bułeczki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, podajemy na gorąco.

Zdjęcie - Bułeczki nadziewane pieczarkami + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Kurki w sosie mascarpone

Kurki w sosie mascarpone

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Francuskie paszteciki z kurkami
4

Francuskie paszteciki z kurkam…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Bułeczki nadziewane pieczarkami + film

Bułeczki nadziewane pieczarkam…

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Chrupkie pieczywo ze szpinakiem

Chrupkie pieczywo ze szpinakie…

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Tortille meksykańskie z kurczakiem
1

Tortille meksykańskie z kurcza…

Patrycja Patrycja
Simply Food

Grillowany ser z chutneyem z czerwonych porzeczek

Grillowany ser z chutneyem z c…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Przepisy z tych kategorii

Ogórki z orzechowym twarożkiem
1

Ogórki z orzechowym twarożkiem

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Rollsy z szynką i awokado - koreczki z tortilli

Rollsy z szynką i awokado - ko…

Beti Beti
kruche babeczki

Tarte flambée. Alzacki podpłomyk w sierpniowej Piekarni

Tarte flambée. Alzacki podpłom…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Pieczona kapusta z sosem pleśniowym i krewetkami

Pieczona kapusta z sosem pleśn…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Kulki proteinowe
1

Kulki proteinowe

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Serca karczochów zapiekane z parmezanem i koperkowy sos aioli. Pochwała obfitości!

Serca karczochów zapiekane z p…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami