Bułczane knedle

Pomysł na knedle z bułki , bardzo ekonomiczne , smaczne od razu przypadły mi do gustu .
Wykorzystujemy bułki z poprzedniego dnia :) . Możemy podać do sosu czosnkowego , do masełka . Super smakują jako dodatek skrobiowy do mięs. Wtedy należy podsmażyć je na masełku lub z grillować . Idealne do sosów .Także smakują na zimno i ciepło.

Bułczane knedle

składniki
1 pęczek natki pietruszki
3 mini bułki
4 jajka
sól do smaku
1/2 szklanki śmietany 30 %

Bułkę kroimy w kostkę . Żółtka mieszamy z śmietaną solimy do smaku. Dodajemy posiekana natkę. Białka ubijamy na sztywna pianę . Do żółtek dodajemy bułkę mieszamy łyżką . Dodajemy ubite białka. Jeszcze raz mieszamy ale lekko . Rozwijamy folię nakładamy masę zwijamy w roladkę dość ciasno. Zwijamy boki w cukierka. Owijamy folią aluminiową także w cukierek. Wkładamy do pieca na funkcje para. Parujemy 20 min . Następnie mocno chłodzimy. Odwijamy i kroimy w plasterki.

Zdjęcie - Bułczane knedle - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułczane knedle - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułczane knedle - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy