Budyń fantazja
Pyszny delikatny budyń domowej roboty z prawdziwej czekolady i naprawdę zasmakuje smakiem właśnie wczoraj sobie zjadłam pycha
1 LITR MLEKA
4 ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
100 g. CZEKOLADY MLECZNEJ
100 g. CZEKOLADY GORZKIEJ 79% kakao
4 ŻÓŁTKA
1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU
1 ŁYŻKA MASŁA
2 ŁYŻECZKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ
Dwie szklanki mleka zagrzać z kawą, masłem i cukrem waniliowym, resztę mleka wlać do miski i wymieszać z mąką i żółtkami. Wlać zagrzane mleko do miski i wymieszać na jednolitą masę i znowu do garnka ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia – tak by powstał budyń. Następnie podzielić na pół i do jednej części wrzucić pokruszoną czekoladę i zmiksować . Obie części zostawić do lekkiego przestudzenia po czym przekładać do szklanek na przemian tak by na wierzchu był ciemny kolor i posypać cukrem pudrem i podawać.
SMACZNEGO