Brzoskwiniowe babeczki

Brzoskwiniowe babeczki
Zdjęcie - Brzoskwiniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Właściwie to nie są tylko brzoskwiniowe. W smaku czuć również masło orzechowe i wanilię. Są na prawdę smaczne. No i te foremki od Beetlebits- cudowności!

Zdjęcie - Brzoskwiniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
/ przepis własny, składniki na 12 babeczek/
- 210 g mąki pszennej - 100 g masła orzechowego - 160 ml mleka - 100 g cukru kryształu - 1 jajko - 1 duża brzoskwinia - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier puder do posypania
Do dużej miski przesiać mąkę, dodać cukier, sodę oraz proszek do pieczenia. W osobnej misce wymieszać za pomocą trzepaczki masło orzechowe, jajko, ekstrakt i mleko. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać- pomogłam sobie mikserem. Brzoskwinię umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do ciasta, wymieszać aby owoce połączyły się z ciastem. Do 12 foremek na babeczki przełożyć surowe ciasto ( nakładając do 3/4 wysokości foremek), nagrzać piekarnik do 175 stopni C. ( z termoobiegiem) i piec w nim babeczki przez ok. 20 minut- na złoty kolor. Ostudzić na kuchennej kratce, posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)

Zdjęcie - Brzoskwiniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwiniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwiniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwiniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ps: Foremki jak i chorągiewki znajdziecie na Beetlebits.pl :)


Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku, instagramie i twitterze
______________________________♥____________________________

Kategorie przepisów