Brzoskwinie pieczone z migdałami
W ponure, nudne i leniwe popołudnie miło jest uraczyć się pysznym deserem. Najlepiej prostym w przygotowaniu, szybkim, ale efektywnym. Takim właśnie są brzoskwinie pieczone z migdałami podane z gałka ulubionych lodów, w moim przypadku z orzechami i solonym karmelem:) Polecam:)
Brzoskwinie pieczone z migdałami (4 porcje):
- 4 brzoskwinie, rozkrojone na pół, pozbawione pestek
- 1/2 szklanki blanszowanych migdałów, lekko posiekanych
- 3-4 łyżki syropu klonowego
- 4 gałki ulubionych lodów
Połówki brzoskwini układam na blaszce do pieczenia. Migdały mieszam z syropem klonowym, wykładam po łyżeczce na każda połówkę owocu. Piekę ok 25 min w 180 st. Podaje po chwili od wyjęcia z piekarnika z gałką ulubionych lodów.
Smacznego