Bruschetta

Bruschetta

Włoska aromatyczna przekąska na każdy dzień. Świeże pieczywo, soczyste, słodkie pomidory i zioła. Pyszności!

Zdjęcie - Bruschetta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bruschetta składniki:
  • kilka kromek bagietki
  • 1 duży pomidor
  • kilka listków bazylii i oregano
  • oliwa czosnkowa (+ ewentualnie ząbek czosnku)
  • pasta z czarnych oliwek
  • sól, pieprz

Zdjęcie - Bruschetta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

przygotowanie:

Pomidora kroję w drobniutką kostkę, odsączam na sicie, doprawiam oliwą, posiekanym czosnkiem, posiekaną bazylią, oregano, solą i pieprzem, mieszam i odstawiam na 10-15 minut.

Kromki smaruję oliwą czosnkową i wkładam do rozgrzanego piekarnika do 200oC na 3-4 minuty.

Grzanki smaruję pastą oliwkową, układam pomidory i podaję.

Zdjęcie - Bruschetta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Bruschetta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów