Brownie z serem i rabarbarem
- Wynik: 65
- Czas przygotowania: 15minuty
- Czas gotowania: 50minuty
Pyszne połączenie murzynka z sernikiem z orzeźwiającym dodatkiem rabarbaru. Nic więc dziwnego, że to ciasto kochają wszyscy.Gorąco polecam w środku sezonu na rabarbar.
Składniki- gorzka czekolada - 200 g
- biały ser - 400 g
- masło - 200 g
- cukier puder - 300 g
- mąka pszenna - 125 g
- jajka - 5 szt.
- rabarbar - 4 łodygi
Czekoladę rozpuścić. Miękkie masło zmiksować z cukrem dodając 3 jajka, stopniowo. Następnie do masy maślanej dodać rozpuszczoną czekoladę i przesianą mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. 3/4 masy przełożyć do przygotowanej wcześniej blaszki o wymiarach 32/34 cm.
W drugiej misce utrzeć ser, pozostały cukier i jajka. Wyłożyć masę serową na masę czekoladową, następnie przełożyć resztę masy kakaowej. Na wierzchu ułożyć kawałki rabarbaru leciutko wciskając w ciasto. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 min.
Smacznego:)