Brownie – najlepsze!

Brownie – najlepsze!

Brownie brownie brownie …Chodziło za mną już od kilkunastu dni , aż wkońcu mu ulegałam. I to tak uległam bezgranicznie , bo całą blachę ja opędzlowałam nie dzieląc się z nikim! A co! Kto pierwszy ten lepszy,ha!  Wyszło jak zawsze przepyszne! Z kruchą górą … miękkie , zakalcowate , lekko gumowe w środku … o wyrazistym intensywnie czekoladowym smaku!

Ajjj … trzeba spróbować!

Koniecznie!

   Zdjęcie - Brownie – najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* masło – 150 g

* czekolada mleczna – 2 tabliczki

* jajko – 3 szt

* cukier puder – 1 szkl

* mąka tortowa – 0,5 szkk

* kakao – 2 płaskie łyżki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Czekoladę łamiemy , przekładamy do metalowej miseczki , a następnie dodajemy pokrojone masło.

Roztapiamy w kąpieli wodnej , mieszamy i studzimy.

Jajka z cukrem pudrem ubijamy na puszysty krem.

Powoli wlewamy masę czekoladową i cały czas ubijamy.

Dodajemy stopniowo mąkę przesianą z kakao i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką.

Przelewamy do natłuszczonej ( ok. 23 cm ) tortownicy.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut.

Zajadamy!

Smacznego!

Zdjęcie - Brownie – najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów