Brownie – najlepsze!
Brownie brownie brownie …Chodziło za mną już od kilkunastu dni , aż wkońcu mu ulegałam. I to tak uległam bezgranicznie , bo całą blachę ja opędzlowałam nie dzieląc się z nikim! A co! Kto pierwszy ten lepszy,ha! Wyszło jak zawsze przepyszne! Z kruchą górą … miękkie , zakalcowate , lekko gumowe w środku … o wyrazistym intensywnie czekoladowym smaku!
Ajjj … trzeba spróbować!
Koniecznie!
SKŁADNIKI:
* masło – 150 g
* czekolada mleczna – 2 tabliczki
* jajko – 3 szt
* cukier puder – 1 szkl
* mąka tortowa – 0,5 szkk
* kakao – 2 płaskie łyżki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Czekoladę łamiemy , przekładamy do metalowej miseczki , a następnie dodajemy pokrojone masło.
Roztapiamy w kąpieli wodnej , mieszamy i studzimy.
Jajka z cukrem pudrem ubijamy na puszysty krem.
Powoli wlewamy masę czekoladową i cały czas ubijamy.
Dodajemy stopniowo mąkę przesianą z kakao i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką.
Przelewamy do natłuszczonej ( ok. 23 cm ) tortownicy.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut.
Zajadamy!
Smacznego!