Boczniaki z patelni – pyszne !

Boczniaki z patelni. Boczniaki uwielbiam, można je kupić przez cały rok, można je samemu hodować :)

Zdjęcie - Boczniaki z patelni – pyszne ! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

grzyby boczniaki z patelni

Boczniaki z patelni

  • kilka boczniaków
  • olej rzepakowy
  • 2 łyżki masła
  • sól

Na patelni rozgrzać olej z masłem, na rozgrzanym tłuszczu położyć boczniaki i smażyć na złoty kolor.

Całość zajmuje koło 10 minut maksymalnie, gdy grzyby będą przy złocone ściągamy grzyby z patelni i posypujemy solą.

Pyszne !

Przepisy z tych kategorii

Rydze smażone na maśle

Rydze smażone na maśle

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Crostini z prawdziwkami
1

Crostini z prawdziwkami

słodko-słona słodko-słona
Słodko-słony

Borowiki ala' carpaccio

Borowiki ala' carpaccio

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Rydze na maśle

Rydze na maśle

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

Sałatka z czerwonych pomarańczy z Sycylii

Sałatka z czerwonych pomarańcz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Sycylijska sałatka z pomarańczy - sicilian blood orange salad
4

Sycylijska sałatka z pomarańcz…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

Tofucznica z pieczarkami
1

Tofucznica z pieczarkami

KuchniaWeDwoje KuchniaWeDwoje
Kuchnia We Dwoje

Smażone pieczarki z kozim serem i rukolą na toście
1

Smażone pieczarki z kozim sere…

Rusty fork Rusty fork
Rusty fork

Pieczone pieczarki portobello – przystawka na ciepło

Pieczone pieczarki portobello…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Pieczarki faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i oliwkami

Pieczarki faszerowane ryżem, p…

food² food²
Food Square

Mini paszteciki wigilijne

Mini paszteciki wigilijne

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Pierogi gryczane z kapustą, grzybami i żurawiną
1

Pierogi gryczane z kapustą, gr…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki