Blok kokosowy

Blok kokosowy
Jak już pisałam takie desery są uzależniające. Tym razem blok kokosowy, który był dla mnie niespodzianką po ciężkim dniu. Zapewniam, poprawia humor.
Zdjęcie - Blok kokosowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:

  • 100g mleka w proszku
  • 35g wiórków kokosowych
  • 10g płatków migdałów
  • 70g herbatników
  • 35g margaryny
  • 25g cukru
  • 1/4 szklanki wody
  • kilka kropli olejku waniliowego
Margarynę roztopić w rondelku z wodą i cukrem, dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Wiórki i płatki migdałów prażyć przez chwilę na suchej patelni, tak aby zbyt mocno się nie przyrumieniły. Przesypać do mleka, dodać kilka kropli aromatu i 30g pokruszonych herbatników, wymieszać. Dodać wcześniej przygotowaną margarynę z wodą i cukrem, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do plastikowego pojemniczka, na wierzchu poukładać pozostałe herbatniki. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Zdjęcie - Blok kokosowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów