Blok czekoladowy

Tym razem coś dla wielbicieli słodyczy - szybki, smaczny i bardzo sycący deser. Ostrzegam pierwszy kawałek tak wciąga, że ciężko nie sięgnąć po kolejny.
Zdjęcie - Blok czekoladowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 200g mleka w proszku
  • 100g masła
  • 50ml wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2,5 łyżki kakao
  • 120g herbatników

Masło roztopić z wodą w rondelku, dodać cukier i kakao, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, ostudzić. Dodać mleko w proszku dokładnie wymieszać, można zmiksować, choć masa będzie dość gęsta. Herbatniki drobno pokruszyć dodać do masy, dokładnie wymieszać. Foremkę (u mnie pudełko po lodach) wyłożyć papierem, nałożyć masę, dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Wyjąć z formy, zdjąć papier, pokroić na kawałki i zajadać.

Przepisy z tych kategorii

Krem czekoladowy
2

Krem czekoladowy

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Czekoladowe niebo - mus
7

Czekoladowe niebo - mus

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Mleczno-kokosowe kuleczki
7

Mleczno-kokosowe kuleczki

evenka evenka
Arabeska

Brigadeiro
2

Brigadeiro

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Czekoladowe trójkaty
7

Czekoladowe trójkaty

upl upl
Niebo w gębie

Ciasto galaretkowiec

Ciasto galaretkowiec

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepisy z tych kategorii

Brownie z awokado na mące migdałowej z borówkami

Brownie z awokado na mące migd…

food² food²
Food Square

Jagodzianki z kruszonką i serem

Jagodzianki z kruszonką i sere…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Ciasto drożdżowe z truskawkami i morelami - proste, bez zaczynu

Ciasto drożdżowe z truskawkami…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Lipcowa Piekarnia zaprasza!

Lipcowa Piekarnia zaprasza!

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Ciasto pinacolada - ciasto z kokosowym kremem  budyniowym, ananasami i galaretką
4

Ciasto pinacolada - ciasto z k…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Crostata z włoską bezą
1

Crostata z włoską bezą

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com