bitki wołowe

50 dag wołowiny

liść laurowy

ziele angielskie

suszone śliwki

pieprz,sól

3 stołowe łyżki mąki

olej

Mięso umyć, pokroić w plastry i delikatnie z dwóch stron rozbić.Natrzeć solą,pieprzem i rozgniecionym zielem angielskim. Odstawić na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek wołowiny obtoczyć w mące i nakładać na rozgrzany olej. Smażyć z dwóch stron około 5 minut, po czym wrzucić do gara. Zalać 2 szklankami wody, dodać liść laurowy, suszone śliwki i dusić. Dusić na małym ogniu pod przykryciem aż wołowina nabierze aromatu i kruchości.

 

Przepisy z tych kategorii

Klopsiki szwedzkie
4

Klopsiki szwedzkie

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Szwedzkie klopsiki z IKEA
1

Szwedzkie klopsiki z IKEA

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Spaghetti bolognese (Ragù)
2

Spaghetti bolognese (Ragù)

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Chili con carne
1

Chili con carne

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Gulasz wołowy z morelami i przyprawą do piernika
2

Gulasz wołowy z morelami i prz…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Schab cielęcy z sosie tuńczykowym z kaparami
1

Schab cielęcy z sosie tuńczyko…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Przepisy z tych kategorii

Francesinha
2

Francesinha

food² food²
Food Square

Wołowina po wietnamsku z brokułami i fasolką szparagową
1

Wołowina po wietnamsku z broku…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Ravioli Vecchia Modena

Ravioli Vecchia Modena

food² food²
Food Square

Burgery wołowe
1

Burgery wołowe

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Boeuf Stroganow
1

Boeuf Stroganow

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Grillowane burgery z salsą awokado
1

Grillowane burgery z salsą awo…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim