Biszkopt z jabłkami - bardzo puszysty!

Biszkopt z jabłkami - bardzo puszysty!
Zdjęcie - BISZKOPT Z JABŁKAMI - bardzo puszysty! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dziś mam dla Was przepis na błyskawiczny biszkopt z jabłkami, który jest takim awaryjnym ciastem dla niespodziewanych gości!

Robi się go niesamowicie szybko i błyskawicznie znika – najlepszy jeszcze gorący, prosto z piekarnika!

Bardzo puszysty biszkopt pokryty soczystymi jabłkami i oprószony cukrem pudrem z całą pewnością podbije serca wszystkich wielbicieli słodkości.

Koniecznie go spróbujcie!

Zdjęcie - BISZKOPT Z JABŁKAMI - bardzo puszysty! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( tortownica 23 cm )

* jajko – 5 szt
* mąka pszenna – 1 szkl
* cukier – 3/4 szkl
* jabłko – 3 szt

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obrane jabłka kroimy na plasterki.

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier.

Wlewamy po 1 żółtku, miksujemy, a następnie wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie ale dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.

Wylewamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i układamy jabłka.

Pieczemy ok. 40 minut/ 180C

Smacznego!

Zdjęcie - BISZKOPT Z JABŁKAMI - bardzo puszysty! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów