Bigosik z cukinii

Bardzo lubię taki bigosik latem, zwłaszcza że jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, a pasuje i do ziemniaków, i do grubego makaronu, a także do bułeczki.

Składniki:

1 cukinia

1 marchewka

cebula

2 pomidory

po pół strąka czerwonej i zielonej papryki

2 kiełbaski

koperek

sól, pieprz, odrobina sosu sojowego

Wszystkie warzywa zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, podlej odrobinę wodą i gotuj. W połowie gotowania wrzuć kiełbasę.

Całość dopraw, posyp koperkiem i podawaj.

Przepisy z tych kategorii

Pieczone bakłażany z dynią i fetą

Pieczone bakłażany z dynią i f…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Pyry z  gzikiem

Pyry z gzikiem

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Warzywa zapiekane w piekarniku czyli wariacje nt. hiszpańskiej tortilli

Warzywa zapiekane w piekarniku…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Jogurtowe muffinki truskawkowe z kruszonką

Jogurtowe muffinki truskawkowe…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Torcik na zimno z truskawkami

Torcik na zimno z truskawkami

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Sos Romesco podany do pieczonych warzyw

Sos Romesco podany do pieczony…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne