Bigosik z cukinii

Bardzo lubię taki bigosik latem, zwłaszcza że jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, a pasuje i do ziemniaków, i do grubego makaronu, a także do bułeczki.

Składniki:

1 cukinia

1 marchewka

cebula

2 pomidory

po pół strąka czerwonej i zielonej papryki

2 kiełbaski

koperek

sól, pieprz, odrobina sosu sojowego

Wszystkie warzywa zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, podlej odrobinę wodą i gotuj. W połowie gotowania wrzuć kiełbasę.

Całość dopraw, posyp koperkiem i podawaj.

Przepisy z tych kategorii

Czosnkowa zupa krem z szafranem

Czosnkowa zupa krem z szafrane…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Tarta z porem, ricottą i serem gruyère

Tarta z porem, ricottą i serem…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Babka dwukolorowa
1

Babka dwukolorowa

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Zaproszenie do marcowej Piekarni

Zaproszenie do marcowej Piekar…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Zupa cebulowa na piwie z grzanką i konfiturą cebulową

Zupa cebulowa na piwie z grzan…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

PSTRĄG W SZPINAKOWO-MIGDAŁOWYM PESTO

PSTRĄG W SZPINAKOWO-MIGDAŁOWYM…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko