Bigosik z cukinii

Bardzo lubię taki bigosik latem, zwłaszcza że jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, a pasuje i do ziemniaków, i do grubego makaronu, a także do bułeczki.

Składniki:

1 cukinia

1 marchewka

cebula

2 pomidory

po pół strąka czerwonej i zielonej papryki

2 kiełbaski

koperek

sól, pieprz, odrobina sosu sojowego

Wszystkie warzywa zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, podlej odrobinę wodą i gotuj. W połowie gotowania wrzuć kiełbasę.

Całość dopraw, posyp koperkiem i podawaj.

Przepisy z tych kategorii

Granat. Melasa. Sałatka. Sezonowo od A do M

Granat. Melasa. Sałatka. Sezon…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Pierożki z pieczoną dynią

Pierożki z pieczoną dynią

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Rolady rybne z aromatycznym szpinakiem podane z koperkowym puree

Rolady rybne z aromatycznym sz…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Królik duszony w cydrze z musztardą francuską, podany z kaszą perłową

Królik duszony w cydrze z musz…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Pieczeń wołowa w marynacie czosnkowo-ziołowej

Pieczeń wołowa w marynacie czo…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Bruschetta di bufala

Bruschetta di bufala

Qchnia24 Qchnia24
Qchnia24