Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej  kapusty

Uwielbiam bigos z młodej kapusty z kurczakiem i koniecznie dużą ilością koperku. Zawsze robię duży garnek i jemy kilka dni pod rząd. Nie jest to danie fotogeniczne ale bardzo smaczne.

Zdjęcie - Bigos z młodej  kapusty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 4 główki młodej kapusty
  • 3 udka z kurczaka
  • 2 pęczki koperku
  • 2 marchewki
  • cebula
  • sól, pieprz
  • szklanka bulionu
  • sól, pieprz
  • koncentrat pomidorowy

Kapustę poszatkować i odważyć. Udka podsmażyć na tłuszczu z pokrojoną marchewką i cebulą, dolać bulion i dusić aż będą miękkie. Obrać mięso z udek pokroić, dodać do kapusty razem z warzywami i tłuszczem pozostałym po udkach. Gotować aż kapusta będzie miękka. Dołożyć 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i gotować jeszcze chwilę aż wszystkie smaki się wymieszają. Doprawić do smaku solą i pieprzm. Na koniec dodać posiekany koperek.

Smacznego:)

Kategorie przepisów