Białoruś: Parówki po brzesku

Zdjęcie - Białoruś: Parówki po brzesku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Fajny pomysł na szybki obiad.
Przepis stąd.

Składniki:
350 g parówek
1,5 łyżki mąki
2 łyżki mleka
2 jajka 1 łyżeczka oleju
3 łyżki smalcu
sól

Do żółtek dodać sól, mąkę, olej. Dokładnie wymieszać i rozprowadzić mlekiem tak, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na pianę, dołożyć do ciasta i ostrożnie wymieszać. Parówki maczać w cieście, a następnie smażyć na gorącej patelni w głębokim tłuszczu aż utworzy się złocista skórka. Podawać z dowolną surówką.
Smacznego :)

Zdjęcie - Białoruś: Parówki po brzesku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ciasto cytrynowe z pianką i borówkami - bez pieczenia

Ciasto cytrynowe z pianką i bo…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Satay z tempehu z sosem orzechowym

Satay z tempehu z sosem orzech…

food² food²
Food Square

Lemoniada z kiwi

Lemoniada z kiwi

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Pierogi z farszem z dorsza i łososia

Pierogi z farszem z dorsza i ł…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Soczewica, cielęcina i kiełki czerwonej kapusty. Pierogi dla Niej i dla Niego!

Soczewica, cielęcina i kiełki…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Pączki z kremem budyniowym

Pączki z kremem budyniowym

ilovebake ilovebake
I Love Bake