Biała kiełbasa z pieczoną cebulką i boczkiem

 

 

 

Zdjęcie - Biała kiełbasa z pieczoną cebulką i  boczkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

  składniki:

biała kiełbasa parzona(2 szt.)

2 cebule

4 plastry wędzonego boczku

szczypiorek

olej

Cebulę pokroić w plastry, wrzucić na rozgrzany olej i przesmażyć. Plastry wędzonego boczku pokroić w słupki i dodać do cebulki. Kiełbasę przekroić po długości, ponacinać w tzw. szyszkę i dodać do smażonej cebulki i boczku. Dusić aż kiełbaska nabierze rumieńców:) Przed podaniem posypać poszatkowanym szczypiorkiem.

 

 

 Zdjęcie - Biała kiełbasa z pieczoną cebulką i  boczkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Przepis bierze udział w kulinarnej akcji "Gotujemy po polsku", patronatem której jest serwis zPierwszegoTłoczenia

 

Zdjęcie - Biała kiełbasa z pieczoną cebulką i  boczkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zdjęcie - Biała kiełbasa z pieczoną cebulką i  boczkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy