Biała kiełbasa pieczona z cebulą
Składniki:
- 3 kiełbasy białe
- 2 cebule żółte/białe
- 1 cebula czerwona
- 1/4 szklanki bulionu
- 2 łyżki oleju Kujawski 3 ziarna
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- sól do smaku
Przygotowanie:
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie na cienkie plasterki. Solimy, dodajemy majeranek, mieszamy i odstawiamy na 15-20 min. Kiełbasę nacinamy.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem Kujawski 3 ziarna, wykładamy 3/4 cebuli. Na cebulę wykładamy kiełbasę, posypujemy resztą cebuli oraz rozmarynem. Wlewamy bulion.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, pieczemy ok. 40-50 min.
Podajemy na gorąco z pieczywem.
Czas przygotowania: 70 min.
Ilość porcji: 3