Bezy - najlepsze !!

Bezy - najlepsze !!
Zdjęcie - Bezy - najlepsze !! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Najpierw zobaczyłam je u Ali, potem u Tatter. A oryginał podała Tudik z forum CinCin ...Akurat miałam białka w lodówce, zrobiłam.Pyszne, najlepsze - bez kryształków cukru, twarde i zwarte.

Zdjęcie - Bezy - najlepsze !! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Przepis cytuję za Tatter:

Bezy Tudik
230g białek
450g drobnego cukru
Piec rozgrzewam do 140C.
W rondlu zagotowuje wode i stawiam na nim miske z bialkami. Dodaje cukier i mieszajac podgrzewam mase, az cukier sie calkowicie rozpusci. Nastepnie ustawiam miske z masa na stole i ubijam az masa przestygnie (trwa to ok 15 minut). Bezowa mase przekladam do rekawa cukierniczego i wyciskam male bezy na blache wylozona papierem do pieczenia. Wsuwam blache do pieca i natychmiast zmiejszam temperature do 100C. Susze bezy przez 3 godziny.Smacznego :)

Zdjęcie - Bezy - najlepsze !! - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Bezy - najlepsze !! - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiA bezy pasują do różnych deserów:



Zdjęcie - Bezy - najlepsze !! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Bezy - najlepsze !! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Bezy - najlepsze !! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów