Batoniki kokosowe z białą czekoladą
Jeśli macie mało czasu na świąteczne wypieki, ten przepis jest dla was. Pięć składników, pół godziny i macie przepyszne, złociste batoniki kokosowe z białą czekoladą i kandyzowanymi owocami. Długo utrzymują świeżość, ale pewnie nie będziecie mieć jak się o tym przekonać, bo znikają błyskawicznie!
Batoniki kokosowe
z białą czekoladą
- 200g wiórków kokosowych
- 85g cukru
- 2 jajka
- 200g białej czekolady
- 85g kandyzowanych owoców
1) Wymieszać wiórki kokosowe, cukier, roztrzepane jajka, białą czekoladę pokrojoną w kostkę i kandyzowane owoce.
2) Przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
3) Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut, aż będzie złote.
4) Zostawić do przestudzenia i pokroić w prostokąty.
Przepis stąd.
Czas przygotowania: 1/2 godziny
Liczba sztuk: 16
Kaloryczność jednej sztuki: 195 kcal