Barszcz z fasolką Jaś

Zdjęcie - Barszcz z fasolką Jaś - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag fasoli "Jaś" wypłukać, namoczyć na noc w wodzie.

Następnego dnia fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie.

 

50 dag buraków

włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por)

2 listki laurowe, ziele angielskie, pieprz

sól, cukier, kwasek cytrynowy

Warzywa obrać, opłukać, pokroić, zalać wodą, dodać pieprz, ziele angielskie, liść laurowy  i gotować.

Kiedy warzywa zmiękną odcedzić wywar, a następnie doprawić solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym.

Fasolkę odcedzić, wyłożyć na talerze i zalać barszczem.

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

napiecyku napiecyku
napiecyku

Zupa-krem z pieczonych buraczków
7

Zupa-krem z pieczonych buraczk…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Klasyczna focaccia lub ciasto na pizzę
1

Klasyczna focaccia lub ciasto…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Pełnoziarniste paluchy czosnkowe

Pełnoziarniste paluchy czosnko…

Patrycja Patrycja
Simply Food

Ciasto wiśniowa fantazja

Ciasto wiśniowa fantazja

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Lecznicza nalewka z aronii

Lecznicza nalewka z aronii

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Wytrawny placek (galette) z botwinką

Wytrawny placek (galette) z bo…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Suflet z botwiną i parmezanem. Czerwcowy obiad!

Suflet z botwiną i parmezanem.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Kuskus z botwinką, orzechami i serem wędzonym

Kuskus z botwinką, orzechami i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Tarta z botwinką i serem feta

Tarta z botwinką i serem feta

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Chlebek buraczany

Chlebek buraczany

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Hummus z pieczonym burakiem
1

Hummus z pieczonym burakiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit