Bardzo leniwie czyli o kluseczkach

Bardzo leniwie czyli o kluseczkach

Po wyfroterowaniu akrów podłóg, polukrowaniu pierniczków liczonych w setki, wyfiletowaniu ławicy karpi okazuje się, że wypadałoby zjeść coś na obiad (wszak musisz mieć jeszcze energię do ulepienia -nastu tuzinów uszek z grzybami).
Coś pysznego, szybkiego w przygotowaniu i (żeby jednak pozostać w świątecznym nastroju) pachnącego cynamonem. Może więc kluseczki? Serdecznie polecam!

Zdjęcie - Bardzo leniwie czyli o kluseczkach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Bardzo leniwie czyli o kluseczkach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bardzo leniwie czyli o kluseczkach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo leniwie czyli o kluseczkach

Agata, 17 grudnia 2010

Zdjęcie - Bardzo leniwie czyli o kluseczkach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Ze składników ciasta zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Na minimum pół godziny przed gotowaniem kluseczek schować je do lodówki. Schłodzone ciasto podzielić na kilka mniejszych porcji. Każdą z nich uformować w kształt "wężyka", pokroić ukośnie na ok. 2-centymetrowe kawałeczki. Gotować do momentu wypłynięcia na wierzch w osolonej wodzie.

Kategorie przepisów