Bananowo-kokosowy budyń jaglany

Bananowo-kokosowy budyń jaglany

Coś dla zdrowych łasuchów i waszych pociech. Moje dzieciaki uwielbiają, zwłaszcza ten kilku-miesięczniak. Nie zapominajmy o kaszach w naszej diecie, zwłaszcza o kaszy jaglanej. Działa oczyszczająco i osuszająco na nasz organizm, wzmacnia naszą odporność i „najada” nas na długi czas.

Zdjęcie - Bananowo-kokosowy budyń jaglany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bananowo-kokosowy budyń jaglany składniki na 2 porcje:
  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • 100ml jogurtu naturalnego
  • 1 duży banan
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
przygotowanie:

Kaszę płuczę i przelewam wrzątkiem, gotuję w mleku na wolnym ogniu. Gdy się rozgotuje, lekko studzę, dodaję jogurt i banana. Wszystko miksuję na gładki budyń. Gęstość budyniu reguluję ilością mleka.

Na koniec dodaję wiórki, mieszam. Podaję z dowolnymi dodatkami na wierzchu.

Zdjęcie - Bananowo-kokosowy budyń jaglany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów