Bajaderki

Zdjęcie - Bajaderki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki: ok 600 g resztek ciasta - u mnie 5 pączków, resztki keksu i pierniki świąteczne. 2 łyżki mleka, 2 łyżki powideł śliwkowych, 60 g miękkiego masła, 2 łyżki kremu czekoladowo–orzechowego, 2 czubate łyżki kakao, 3 łyżki rumu,

Ponadto: 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 1 łyżka masła,

wiórki, migdały, orzechy do posypania

Wykonanie: Ciasta zmielić w maszynce do mięsa. Do okruchów dodać resztę składników. Wymieszać, najlepiej mikserem. Jeśli masa będzie za gęsta, dodać więcej mleka.
Z masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Dobrze schłodzić - najlepiej przez noc.

Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Zimne kulki zanurzać w czekoladzie. Posypać wiórkami kokosowymi, migdałami lub orzechami. Schłodzić. Smacznego!

Zdjęcie - Bajaderki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

 Nugatowo-karmelowe semifreddo

Nugatowo-karmelowe semifreddo

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia
1

Bajaderki w wersji mini czyli…

Camelki Camelki
To gotują Saudyjskie Wielbłądy

Rafaello
2

Rafaello

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Trufle czekoladowe z piwem
3

Trufle czekoladowe z piwem

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Trufle czekoladowe z awokado
2

Trufle czekoladowe z awokado

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Czekoladki z marcepanem
2

Czekoladki z marcepanem

słodko-słona słodko-słona
Słodko-słony