Babeczki ze szpinakiem

słone babeczki (gotowe)

50 dag szpinaku mrożonego

1 cebula

3 ząbki czosnku

3 łyżki oleju

sól

pieprz czarny

śmietana kwaśna

 

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i delikatnie podsmażyć. Rozmrożony szpinak dodać do zeszklonej cebuli i czosnku i chwilkę zasmażyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowy farsz przekładać do słonych babeczek. Podawać z odrobiną kwaśnej śmietany.

 

 

 

 

Zdjęcie - Babeczki ze  szpinakiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami
1

Śledzie z suszonymi pomidorami…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Pissaladiere, czyli cebularz po francusku
1

Pissaladiere, czyli cebularz p…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Francuskie tosty z grana padano
1

Francuskie tosty z grana padan…

figmara figmara
figowe smaki

Placuszki z marchewki i sera

Placuszki z marchewki i sera

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Pasta z bakłażana i fety
4

Pasta z bakłażana i fety

figmara figmara
figowe smaki

Pasta z żółtej soczewicy z pieczonym czosnkiem i marchewką

Pasta z żółtej soczewicy z pie…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Przepisy z tych kategorii

Lany chrust – faworki – szybka słodka przekąska
2

Lany chrust – faworki – szybka…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Kokosowe serduszka
1

Kokosowe serduszka

montka montka
cukierenka

Chrust Neli Rubinstein
1

Chrust Neli Rubinstein

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Ptysie z bitą śmietaną i malinami
1

Ptysie z bitą śmietaną i malin…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Makaroniki malinowe z hibiskusem (w wersji mini)
1

Makaroniki malinowe z hibiskus…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Kruche babeczki z czekoladą i bezą

Kruche babeczki z czekoladą i…

ilovebake ilovebake
I Love Bake