Ażurowe naleśniki z jarzynami

Ażurowe naleśniki  z jarzynami
przepis:

Z mleka, wody, jajka, mąki  i  szczypty soli zarobić rzadkie ciasto naleśnikowe.

Ciasto odstawić aby odpoczęło, a następnie   przy pomocy lejka wylewać na  dobrze rozgrzaną patelnię. Tak aby powstały ażurowe naleśniki.

Mała cukinię opłukać, pokroić w wąskie słupki.

Por oczyścić, pokroić w półkrążki.

Zieloną paprykę pokroić w paski.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić  pokrojone warzywa, chwilę podsmażyć.

Do warzyw dodać śmietankę, przyprawić solą i pieprzem.  Gotować wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Gotowe warzywa posypać pokrojonym szczypiorkiem i  wyłożyć na zwinięte w chusteczkę naleśniki.

Zdjęcie - Ażurowe naleśniki  z jarzynami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów