Aromatyczna jajecznica
Dzisiaj polecam pyszną, aromatyczną jajecznicą. Nie jest to chyba nic niezwykłego ale ostatnio nie miałam dostępu do wiejskich jajek więc naprawdę się za nią stęskniłam. A ta, którą sobie usmażyłam gdy już je dostałam smakowała wspaniale. Dobrze przyprawiona, odpowiednio wysmażona, podana na chrupiącej bagietce… to było rajskie jedzenie. A piszę o tym dlatego, że dzisiaj jest początek nowego roku szkolnego a ja właśnie bardzo często nie mam czasu na śniadanie. Pomimo, że wiem jak ważny jest to posiłek często zdarza mi się wychodzić do pracy bez śniadania. Postanowiłam w nowym roku szkolnym bardziej zadbać o tę sprawę dlatego spodziewajcie się więcej przepisów śniadaniowych.
Składniki:
- 2 łyżki oleju
- 4 jajka
- 1 ząbek czosnku
- mały kawałek papryczki chilli
- sól
- świeżo mielony pieprz
- natka pietruszki
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić zmiażdżony ząbek czosnku oraz posiekane chilli. Smażyć chwilę. Wbić jajka i mieszać, do pożądanej konsystencji. Ja nie lubię spieczonej jajecznicy więc już nie stawiałam patelni na ogniu, ale jeśli lubicie bardziej wypieczoną zróbcie to. Dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać z bagietką.
Smacznego:)