Amur z migdałami

1 amur

2 jajka

sól

przyprawa do ryb

płatki migdałów

bułka tarta

oliwa

Rybę oczyścić i umyć. Pokroić w dzwonka, natrzeć solą i przyprawą do ryb. Odstawić do lodówki na 30 minut.

Jajka rozbić i roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wysypać na talerz. Rybę obtoczyć w bułce tartej, jajku a na koniec w migdałach.

Wkładać na rozgrzaną oliwę. Smażyć z dwóch stron aż ryba nabierze złotego koloru.

Przepisy z tych kategorii

Suflet z łososia
3

Suflet z łososia

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

dorsz z chilli
1

dorsz z chilli

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

tołpyga z porami i pomarańczowym pieprzem
3

tołpyga z porami i pomarańczow…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

dorada z porami
1

dorada z porami

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
4

pstrąg tęczowy z czosnkiem, ko…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej
5

pieczony pstrąg w glazurze z m…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia