915. Cukinia faszerowana
Cukinie faszerowane..pycha..
Cukinie umyć i przekroić wzdłuż na pół , usunąć miąższ ze środka.Ryż ugotować. Cebulę, paprykę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany olej dodać cebulę, paprykę, pieczarki i podsmażyć około 5 minut, dodać ugotowany ryż i doprawić do smaku i dusić dalej około 5 -10 minut. Cukinie ułożyć w naczyniu żaroodpornym nałożyć farsz.Naczynie przykryć folią i piec cukinie około 20 minut. Następnie zdjać folię, posypać cukinie starym serem i piec jeszcze 10-15 minut.
- 4 średnie cukinie
- 1 woreczek ryżu naturalnego Sonko
- 1 cebula
- 20 dkg pieczarek
- 1 papryka
- sól, pieprz
- ser żółty
Cukinie umyć i przekroić wzdłuż na pół , usunąć miąższ ze środka.Ryż ugotować. Cebulę, paprykę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany olej dodać cebulę, paprykę, pieczarki i podsmażyć około 5 minut, dodać ugotowany ryż i doprawić do smaku i dusić dalej około 5 -10 minut. Cukinie ułożyć w naczyniu żaroodpornym nałożyć farsz.Naczynie przykryć folią i piec cukinie około 20 minut. Następnie zdjać folię, posypać cukinie starym serem i piec jeszcze 10-15 minut.