847. "Wiśniowy" dżem z cukinii

847. "Wiśniowy" dżem z cukinii
Z cukinii robiłam dżem już nie raz..ale pierwszy raz zrobiłam z galaretką wiśniową..i ten nawet jest lepszy niż z galaretkami pomarańczowymi..Mam jeszcze cukinii ..poeksperymentuję jeszcze z innymi galaretkami..
Zdjęcie - 847. "Wiśniowy" dżem z cukinii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • 5 kg cukinii
  • 1 kg cukru
  • 4 galaretki wiśniowe
  • 5 łyżeczek kwasku cytrynowego

Cukinie obrać i wydrążyć nasiona, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Smażyć aż zgęstnieje.Pod koniec smażenia gdy dżem będzie gęsty i jednolity dodać cukier ,galaretki, kwasek.Całość smażyć jeszcze 30 minut.Nakładać do słoików i szybko zakręcać.
Zdjęcie - 847. "Wiśniowy" dżem z cukinii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów