3 bit

3 bit
To pyszne ciasto robiłam na święta wielkanocne ..było na prawdę pyszne i szybko zjedzone...Ciasto bez pieczenia ..herbatniki przekładane masą..u mnie zabrakło herbatników i jedna warstwa jest z krakersów... Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • herbatniki lub krakersy
  • 2 budynie waniliowe
  • 1/2 l mleka
  • 25 dkg masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 500 ml śmietany 30%
  • 2 śmietan-fixy
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Budyń ugotować w pół litra mleka. Ostudzić. Masło utrzeć z 1 łyżką cukru pudru, dodać ostudzony budy i razem utrzeć na gładką masę.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki, na to wyłożyć masę budyniową i wyrównać. Ponownie ułożyć herbatniki a na nich rozsmarować masę kajmakową. Na kajmak ułożyć herbatniki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki. Na górę zetrzeć czekoladę.Odstawić do lodówki do zastygnięcia.
  • herbatniki
  • masa budyniowa
  • herbatniki/krakersy
  • masa kajmakowa
  • herbatniki
  • bita śmietana
  • starta czekolada



Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - 3 bit - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów