103: Pastelova sałatka owocowa

103: Pastelova sałatka owocowa

Kiedy na dworze tak zimno, a w około wszyscy na nas kichają - trzeba dostarczyć sobie witamin! Dlatego proponuję Wam dziś pyszną sałatkę, która nadaje się zarówno na drugie śniadanie, jak i na podwieczorek i kolację. I można ją zabrać do pracy! Poza tym jest łatwa w przygotowaniu, lekka i przepyszna :)

PASTELOVA OWOCOWA
Zdjęcie - 103: Pastelova sałatka owocowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki na 4 porcje:
3 banany, 3 pomarańcze, 2 grejpfruty, 1 melon kantalupa
Po umyciu pomarańczy i grejpfrutów obieramy je w następujący sposób: odkrawamy górę i dół owocu, tak aby widać było miąższ i żeby móc go postawić na desce, małym nożem odkrawamy skórkę wraz z całą białą błoną zaraz przy miąższu. Następnie wykrawamy nożem poszczególne cząstki cytrusów oddzielając je od białych błonek. Kroimy je w kostkę. Melona obieramy ze skóry, przekrawamy na pół i łyżką wyskrobujemy gniazdo z pestkami. Kroimy na kostkę podobnej wielkości, jak cytrusy. Banana obieramy i kroimy w półplasterki.
Wszystkie owoce mieszamy razem i gotowe!
Zdjęcie - 103: Pastelova sałatka owocowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego!

Kategorie przepisów