Porady kulinarne

Jaki uprażyć sezam?

Wysyp sezam na suchą patelnię (nie wysmarowaną tłuszczem) i na średnim ogniu podgrzewaj cały czas mieszając, aż ziarenka zrobią się brązowe. Po wyprażeniu sezam nabiera  charakterystycznego smaku i wykorzystujemy jego pełne możliwości.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Chleb maślankowy na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Maślankowy chleb na zakwasie

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

2

Chlebek czosnkowy

imie nazwisko Alicja
Czekoladowa muffinka

3

Chleb świąteczny

imie nazwisko waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

2

Chleb z ziarnem pszenicy

imie nazwisko MarcinH
Grahamka

2

Chleb graham na zakwasie pszennym

imie nazwisko MarcinH
Grahamka

4

Chleb owsiany, przypadkowy

imie nazwisko MarcinH
Grahamka

4

Chleb dla zapracowanych

imie nazwisko waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

4

Chleb na piwie (bez zagniatania)

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Chleb z komosą ryżową (na zakwasie pszennym)

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

4

Chleb "trzy zboża", na zakwasie żurkowym

imie nazwisko alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

5

Chleb żytni na drożdżach z prażoną cebulką

imie nazwisko Laura
Cafe Babilon