Porady kulinarne

Bigos - jakie są zasady przygotowania?

Najważniejszą zasadą podczas przygotowywania bigosu jest zastosowanie różnych rodzajów mięs i wędlin oraz długi i powolny proces przygotowania. Ja korzystam w tym przypadku z dobrodziejstw mojego wiekowego piekarnika i gwarantuję, że dzięki takiemu sposobowi przyrządzenia bigosu jest on wyjątkowo dobry, niebanalny, o pełnym smaku i odpowiedniej konsystencji. Pozwala też na zapomnienie o nim na pewien czas (chociaż nie będzie to łatwe ze względu na wydobywające się zapachy), ponieważ nie wymaga częstego doglądania, a im częściej go później odgrzewamy, tym jest smaczniejszy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Bananowe churrosy z kokosową czekoladą

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

Zdrowe kuleczki orzechowo kokosowe.

imie nazwisko KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

0

Sałatka z selera, gruszki z serem pleśniowym

imie nazwisko figmara
figowe smaki

0

Najlepsze przepisy na Tłusty Czwartek

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

"Zamrożona" Natasza Socha

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Chrust lany

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

0

TARTA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI " SNICKERS "

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Czekoladowy tort z kremem z masła orzechowego

imie nazwisko Rodzinka
Notatki kulinarne

0

Zimowa sałatka

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

Róże karnawałowe

imie nazwisko Kasia
Pełny talerz

0

Sałatka z makaronem chińskim

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Panna Cotta z galaretką i malinami

imie nazwisko Beti
kruche babeczki