Porady kulinarne

Bigos - jakie są zasady przygotowania?

Najważniejszą zasadą podczas przygotowywania bigosu jest zastosowanie różnych rodzajów mięs i wędlin oraz długi i powolny proces przygotowania. Ja korzystam w tym przypadku z dobrodziejstw mojego wiekowego piekarnika i gwarantuję, że dzięki takiemu sposobowi przyrządzenia bigosu jest on wyjątkowo dobry, niebanalny, o pełnym smaku i odpowiedniej konsystencji. Pozwala też na zapomnienie o nim na pewien czas (chociaż nie będzie to łatwe ze względu na wydobywające się zapachy), ponieważ nie wymaga częstego doglądania, a im częściej go później odgrzewamy, tym jest smaczniejszy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Sałatka ziemniaczana z ogórkami i rzodkiewkami

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

TARTA FILO Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I "BURRATĄ" NADZIEWANĄ ŁOSOSIEM

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Ciasto bez pieczenia z owocami

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Brzoskwiniowa herbata mrożona

imie nazwisko food²
Food Square

0

"Szlam" Andrzej Mathiasz

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Schab po bałkańsku

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Czekoladowiec z malinami i oreo

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

jak zrobić PIWO DOMOWE, czyli warzę z BREWKITU

imie nazwisko Robert_DPZ
Dom Pachnący Żywicą

0

Wegańskie muffinki z jagodami i białą porzeczką

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!

0

Zapiexy z kurkami

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

0

Sernik na zimno z truskawkami

imie nazwisko Krakowgotuje
Kraków gotuje!