Porady kulinarne

Bigos - jakie są zasady przygotowania?

Najważniejszą zasadą podczas przygotowywania bigosu jest zastosowanie różnych rodzajów mięs i wędlin oraz długi i powolny proces przygotowania. Ja korzystam w tym przypadku z dobrodziejstw mojego wiekowego piekarnika i gwarantuję, że dzięki takiemu sposobowi przyrządzenia bigosu jest on wyjątkowo dobry, niebanalny, o pełnym smaku i odpowiedniej konsystencji. Pozwala też na zapomnienie o nim na pewien czas (chociaż nie będzie to łatwe ze względu na wydobywające się zapachy), ponieważ nie wymaga częstego doglądania, a im częściej go później odgrzewamy, tym jest smaczniejszy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Ptasie mleczko waniliowo-kakaowe FIT

imie nazwisko śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

0

Kalafior w panierce z parmezanem

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Czebureki z mięsem

imie nazwisko Obiad gotowy
Obiad gotowy!

0

Pomidorowa sałatka chlebowa „Panzanella”

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

0

Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą

imie nazwisko food²
Food Square

0

Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą i owocami

imie nazwisko food²
Food Square

0

Sałatka z awokado, rzodkiewką, granatem i sosem z tahini

imie nazwisko food²
Food Square

0

Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i karmelizowanymi bananami

imie nazwisko food²
Food Square

0

Sałatka z zielonych szparagów z serem feta i sosem chimichurri

imie nazwisko food²
Food Square

0

Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami

imie nazwisko food²
Food Square

0

Satay z tempehu z sosem orzechowym

imie nazwisko food²
Food Square

0

Tofurniczki - wegańskie mini serniczki z truskawkami

imie nazwisko food²
Food Square