Porady kulinarne

Bigos - jakie są zasady przygotowania?

Najważniejszą zasadą podczas przygotowywania bigosu jest zastosowanie różnych rodzajów mięs i wędlin oraz długi i powolny proces przygotowania. Ja korzystam w tym przypadku z dobrodziejstw mojego wiekowego piekarnika i gwarantuję, że dzięki takiemu sposobowi przyrządzenia bigosu jest on wyjątkowo dobry, niebanalny, o pełnym smaku i odpowiedniej konsystencji. Pozwala też na zapomnienie o nim na pewien czas (chociaż nie będzie to łatwe ze względu na wydobywające się zapachy), ponieważ nie wymaga częstego doglądania, a im częściej go później odgrzewamy, tym jest smaczniejszy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Sałatka z pieczonymi warzywami i kaszą

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

0

Muffiny cukiniowo-bananowe

imie nazwisko kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

0

Cukinia pieczona z czosnkiem w oliwie i ziołach. Na teraz, na potem…

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

PENNE ALLA NORMA

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Ciasto marchewkowe z mascarpone

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

Chłodnik z kalafiora

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Co zamiast cukru? Czym słodzić, by było zdrowiej?

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Wielkanocna babka

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Jak prawidłowo ułożyć jadłospis?

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Sok wzmacniający odporność

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Cudowny napój dla oczu

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments

0

Sok na depresję

imie nazwisko Life Story Moments
Life Story Moments