Porady kulinarne

Bigos - jakie są zasady przygotowania?

Najważniejszą zasadą podczas przygotowywania bigosu jest zastosowanie różnych rodzajów mięs i wędlin oraz długi i powolny proces przygotowania. Ja korzystam w tym przypadku z dobrodziejstw mojego wiekowego piekarnika i gwarantuję, że dzięki takiemu sposobowi przyrządzenia bigosu jest on wyjątkowo dobry, niebanalny, o pełnym smaku i odpowiedniej konsystencji. Pozwala też na zapomnienie o nim na pewien czas (chociaż nie będzie to łatwe ze względu na wydobywające się zapachy), ponieważ nie wymaga częstego doglądania, a im częściej go później odgrzewamy, tym jest smaczniejszy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Warzywna lasagne z bakłażanem i cukinią | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Tarta z porem, ricottą i serem gruyère | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Sałatka z makaronem, kabanosami i papryką

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

Gnocchi z pikantną potrawką z bakłażanów | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Wielkanocna sałatka z jajami przepiórczymi i kokosowym dressingiem z awokado

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Kolorowa babka + film - Jak zrobić - Smakowite Dania

imie nazwisko Madzia111
Smakowite Dania

0

Sałatka z kurczakiem, żurawiną i selerem naciowym

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

0

BRZOSKWINIOWA PSZCZÓŁKA

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Żurek na domowym zakwasie

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Ciasteczka maślano-cytrynowe

imie nazwisko mapik27
Świat Ciasta

0

Babka budyniowa

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście