Porady kulinarne

Bigos - jakie są zasady przygotowania?

Najważniejszą zasadą podczas przygotowywania bigosu jest zastosowanie różnych rodzajów mięs i wędlin oraz długi i powolny proces przygotowania. Ja korzystam w tym przypadku z dobrodziejstw mojego wiekowego piekarnika i gwarantuję, że dzięki takiemu sposobowi przyrządzenia bigosu jest on wyjątkowo dobry, niebanalny, o pełnym smaku i odpowiedniej konsystencji. Pozwala też na zapomnienie o nim na pewien czas (chociaż nie będzie to łatwe ze względu na wydobywające się zapachy), ponieważ nie wymaga częstego doglądania, a im częściej go później odgrzewamy, tym jest smaczniejszy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Bagietka francuska

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

0

Kremowa zupa z pieczonej brukselki i porów z migdałami i chili. Dla Niej!

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Faworki Ćwierczakiewiczowej

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

0

Ensaimada

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

0

Ciasteczka z patelni

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Azjatyckie rollsy czyli naleśniki z łososiem i warzywami

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Najlepsza restauracja na świecie – warto czy nie warto?

imie nazwisko Dorota
SuperStyler

0

Karobowy pudding jaglany

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

Dietetyczny lemon curd czyli krem cytrynowy

imie nazwisko Flymetothespoon
Flymetothespoon

0

BUŁECZKI SEROWE Z MOZZARELLĄ I SUSZONĄ CEBULKĄ

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Owsiany chleb Św. Brygidy | U stóp Benbulbena

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Waniliowy budyń z tapioki - wegański

imie nazwisko SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ