W.Zawadzka autorka ksiązki "Kucharka Litewska" podaje następujący sposób: zagotować wodę z solą i parą łyżek octu w rondlu, bić ostrożnie jaja i wpuszczać nie z góry, lecz tuż ze skorupy do wody; skoro białko się zetnie po wierzchu, wyjmować ostrożnie łyżką durszlakową na talerz.
Porady kulinarne
Przepisy, których może dotyczyć porada

1
Omlet- przepis podstawowy
Agatajot
Kuchnia Agaty

0
Jajecznica z chorizo
wiosenka27
Eksplozja smaku

0
Puszysty omlet z oscypkiem i szczypiorkiem
figmara
figowe smaki

0
Biszkoptowy omlet śniadaniowy
Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

0
Jajka pieczone w oliwie
Stare Gary
Stare Gary

0
Omlet bez mąki (na dwa sposoby)
ilovebake
I Love Bake

0
Prosty omlet biszkoptowy
Aleglodomorek
Aleglodomorek

0
Śniadaniowe "muffiny" jajeczne
kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1
Croissanty z jajecznicą
Kaś
Bake&Taste

2
Delikatna jajecznica
Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

0
Kanapka z jajkiem sadzonym
mapik2705
Świat Domowej Kuchni

3
Kaiserschmarrn - omlet cesarski
Abbra
Moje Kucharzenie