Nie wiem jak to się stało że o niej zapomniałam, w tamtym roku robiłam ją dosyć często i dopiero teraz przypomniałam sobie o niej. Właśnie wyjęłam ćwiartkę kapusty pozostałą z niedzielnego obiadu i przerobiłam ją na to cudo ;-)
Smaczna sałatka z ogórków, na którą przepis dostałam od mamy. Idealna, gdy zimą nie wiemy co podać do obiadu. Z tej proporcji wyszło mi 10 słoiczków. Na zdjęciu wygląda może nieciekawie, ale miałam dziś utrudnione pstrykanie fotek, więc sami rozumiecie:)
Buraki ugotować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić. Składniki zalewy zagotować. Dodać do niej paprykę, gotować kilka minut. Po tym czasie dodać cebulę i znów chwilę pogotować. Na końcu dodać buraki. Wszystko razem wymieszać. Wkładać do słoiczków. Pasteryzować 10 minut. Smacznego :)