Zupa z pieczonych warzyw

Zupa z pieczonych warzyw

Zdjęcie - Zupa z pieczonych warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Bardzo prosta i bardzo smaczna zupa, do ktorej wykorzystalam warzywa, ktore zostaly mi z wczorajszego obiadu. Polecam, bo robi sie sama :)
Skladniki: 2-3 szklanki warzyw pieczonych z tymiankiem i rozmarynem (u mnie: marchew, ziemniaki, pietruszka, rzepa, bataty, dynia, czerwona papryka, czosnek, cebula) czubata łyzka koncentratu pomidorowego swiezy rozmaryn i tymianek garsc ryzu parabolicznego (lub innego) sol, pieprz Sposób przygotowania: Pieczone warzywa: obrac, pokroic, doprawic sola i pieprzem, polac oliwa, posypac ziolami i wymieszac. Piec ok. godziny w piekarniku. Warzywa zalac wrzatkiem (tyle, zeby woda siegala kilka cm ponad warzywa) dodac koncentrat i ryz, doprawic i gotowac na malym ogniu ok. 20 min. Przed podaniem lekko rozgniesc warzywa tluczkiem do ziemniakow (zwlaszcza, jesli byly pieczone w duzych kawałkach) i posypac swiezymi ziolami. Smacznego :)

Kategorie przepisów