Zupa solferino

Zupa solferino oj bardzo dobra zupa niebezpiecznie dobra :)

składniki

2 kostki bulionowe warzywny,
1 Por biała część,
4 szt ziemniaki,
1 puszka groszku zielonego,
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka cukru
pieprz,
2 żółtka,
1 śmietana mała 18 lub 22 %

Do ok 2 litrów wody wkładamy pokrojonego pora i pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Dodajemy kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zielony groszek . Zagotowujemy . Doprawiamy sola cukrem i pieprzem do smaku. Żółtka wymieszać z śmietaną dodać troszkę ciepłego wywaru dobrze wymieszać i zaciągnąć zupę . Zagotować


Przepisy z tych kategorii

Ziemniaki  z fasolką i boczkiem

Ziemniaki z fasolką i boczkie…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Najprostszy czekoladowy krem z ciecierzycy

Najprostszy czekoladowy krem z…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Sałatka z owocami i miodowym sosem winegret

Sałatka z owocami i miodowym s…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Makaron z sosem marchewkowo-nagietkowym

Makaron z sosem marchewkowo-na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kotlety z cukinii
1

Kotlety z cukinii

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Coleslaw z kapusty pekińskiej

Coleslaw z kapusty pekińskiej

Kardamonovy Kardamonovy
Kardamonovy

Przepisy z tych kategorii

Zupa kurkowa
2

Zupa kurkowa

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Chłodnik z awokado, ogórka i bazylii

Chłodnik z awokado, ogórka i b…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Chłodnik z ogórków

Chłodnik z ogórków

napiecyku napiecyku
napiecyku

Krem z kalafiora z kurkami

Krem z kalafiora z kurkami

figmara figmara
figowe smaki

Gazpacho z arbuzem

Gazpacho z arbuzem

food² food²
Food Square

Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit