Zupa rybna
Składniki (2 porcje):
Sposób przygotowania:
- 300 g fileta z dorsza
- 600 ml bulionu warzywnego
- 2 średniej wielkości ziemniaki
- 2 marchewki
- pietruszka korzeń
- kawałek selera
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- kurkuma
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki.
- Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki.
- Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy.
- W głębokiej patelni podgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko warzywa.
- Dodajemy bulion, przyprawiamy solą, pieprzem oraz kurkumą i całość zagotowujemy.
- W patelni umieszczamy również kawałki ryby i wszystko gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
- Potrawę możemy podawać posypaną natką pietruszki.