Zupa rybna

Zupa rybna
Składniki (2 porcje):
Zdjęcie - Zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • 300 g fileta z dorsza
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 średniej wielkości ziemniaki
  • 2 marchewki
  • pietruszka korzeń
  • kawałek selera
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • kurkuma
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki.
  2. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki.
  3. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy.
  4. W głębokiej patelni podgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko warzywa.
  5. Dodajemy bulion, przyprawiamy solą, pieprzem oraz kurkumą i całość zagotowujemy.
  6. W patelni umieszczamy również kawałki ryby i wszystko gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
  7. Potrawę możemy podawać posypaną natką pietruszki.
11.12.16

Kategorie przepisów