Zupa jesienna na zasmażce

Smaczna zupka syta i pełna witamin wspaniale pasuje na jesienny obiad.


Zupa jesienna na zasmażce

składniki
3 ziemniaki
1 marchewka
1/2 szt selera
1 garść fasolki szparagowej
20 dag brukselka
1/2 szt kalafiora
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
1 litr bulionu
natka pietruszki

Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do bulionu. Gotujemy ok 10 min. Następnie miksujemy ziemniaki. Dodajemy pokrojoną marchewkę i seler. Następnie dodajemy fasolkę brukselkę i różyczki kalafiora. Dolewamy przegotowanej wody i dodajemy liść laurowy. Gotujemy ok 15 min. Doprawiamy solą do smaku. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i robimy zasmażkę 2 stopnia. Wlewamy zasmażkę do zupy - mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy natkę pietruszki.


Zdjęcie - Zupa jesienna na zasmażce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zupa z pieczonych marchewek z grzankami

Zupa z pieczonych marchewek z…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Zupa selerowa z błękitnym serem pleśniowym

Zupa selerowa z błękitnym sere…

figmara figmara
figowe smaki

Krem z batatów
1

Krem z batatów

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Zupa z brokułów   i papryki

Zupa z brokułów i papryki

figmara figmara
figowe smaki

Zupa kalafiorowa z kukurydzą
2

Zupa kalafiorowa z kukurydzą

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Jarzynowa zupa krem
1

Jarzynowa zupa krem

Olerek Olerek
ola-w-kuchni