ZUPA JARZYNOWA

ZUPA JARZYNOWA
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzisiaj zupka jarzynowa.Za oknem szaro,zimno więc zjedzmy zupkę rozgrzewającą,kolorową i pełną witamin.
Składniki:
  • skrzydło z indyka
  • 2 szt.marchewki
  • 1 szt. małej pietruszki
  • pół małego selera
  • parę różyczek brokuł / kalafiora
  • 4 szt.ziemniaków
  • kawałek pora
  • łyżka masła
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • ziele angielskie
  • 3 liście laurowe
  • sól,czarny pieprz
Do garnka z wodą włożyłam skrzydło z indyka,parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dodałam również zielone części pora.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Gotowałam około 30 minut.W międzyczasie pokroiłam w drobną kostkę marchew,pietruszkę i selera.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Podsmażyłam warzywa na maśle.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrzuciłam je do garnka.Posoliłam i dodałam pieprz.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wyjęłam skrzydło,liście i ziele angielskie.Po około 10 minutach dodałam brokuły.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Następnie pokrojonego pora.

Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Czas na pokrojone ziemniaki.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dodałam koncentrat pomidorowy.
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Pokroiłam i dodałam do zupy mięso ze skrzydła.
Można podawać z łyżką śmietany i posypać koperkiem bądź natką pietruszki.Smacznego!
Zdjęcie - ZUPA JARZYNOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Kategorie przepisów