Zupa dyniowo-brokułowa

Zupa dyniowo-brokułowa
przepis:

300 g dyni piżmowej

1 ziemniak

kilka różyczek brokułu

2 ząbki czosnku

sól, pieprz, chili

100 ml śmietany 30%

1-2 łyżki oleju


Ziemniak, dynię obrać, pokroić w kostkę.

Czosnek pokroić.

W garnuszku rozgrzać olej, przesmażyć na nim czosnek , ziemniak i dynię.

Do warzyw dodać 500 ml wody. Doprawić solą , pieprzem i chili do smaku. Warzywa ugotować do miękkości.

Pod koniec gotowania do zupy dodać różyczki brokułu.

Kiedy brokuł będzie miękki, wyłożyć go z zupy.

Pozostałe warzywa zmiksować blenderem na krem.

Do zupy dodać śmietankę i ugotowane brokuły.

Zdjęcie - Zupa dyniowo-brokułowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów