Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Postanowiłam zrobić coś szybkiego na obiadek i niezbyt skomplikowanego tym bardziej że dużo pracy przed świętami. Zaskoczyła mnie ta zupka swym smakiem bo, była taka pyszna że aż dzieci się o nią upominały :-) a miała być tylko dla mnie bo myślałam że nikt nie będzie jej chciał jeść a tu taka niespodzianka bardzo wszystkim polecam.

Zdjęcie - ZUPA CEBULOWA  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

500 ml WYWARU DROBIOWEGO

4 DUŻE CEBULE

1 ŁYŻECZKA CUKRU

1/2 ŁYŻECZKI SOLI

1 ŁYŻECZKA PIEPRZU

10 dag ŻÓŁTEGO SERA

SZCZYPIOREK

2 ŁYŻKI MASŁA

Cebulę oczyść i pokrój w pół krążki uduś na maśle z dodatkiem soli i cukru pod przykryciem ok 10 minut. Do garnuszka wlej ugotowany wywar drobiowy wrzuć uduszona cebulkę i gotuj ok 10 minut pod przykryciem ewentualnie dopraw do smaku. Nalej gorąca zupkę do miseczek posyp drobniutko pokrojonym szczypiorkiem i posyp startym żółtym serem - od razu podawaj - ser rozpuści się pod wpływem gorąca netrzeba więcej podgrzewać.

Smacznego

Zdjęcie - ZUPA CEBULOWA  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów